Motiv kočky v příbězích Antonie Barber, Holly Webb a Sheily Norton - Švarcová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této práce je srovnávací analýza vybraných děl představitelek současné anglické dětské literatury, se zaměřením na motiv kočky jako hlavní postavy dětských příběhů. Teoretická část práce stručně pojednává o vývoji dětské literatury, v níž se objevuje zvířecí hrdina. Dále přibližuje život a osobnost autorek. Praktická část práce je rozdělena do tří podkapitol, podle jednotlivých autorek a obsahuje vlastní analýzu vybraných děl i posouzení funkce motivu kočky v jednotlivých příbězích.
The Motif of a Cat in the Stories of Antonia Barber, Holly Webb and Sheila Norton
Keywords: Holly Webb; Sheila Norton; Antonia Barber; pohádkové příběhy; motiv kočky; dětská literatura; Holly Webb; Sheila Norton; Antonia Barber; fairy-tales; motif of a cat; children's literature