Sociálně patologické jevy a mládež - Valík, Miloš (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce mapuje zatížení dnešní mládeže jednotlivými druhy sociálně patologických jevů se zaměřením na oblast závislostí. Popisuje vliv rodinného a společenského prostředí na zneužívání tabáku, alkoholu a marihuany mládeží. Snaží se zachytit reálný stav v této oblasti. Pojednává také o příčinách vzniku těchto jevů, zabývá se i jejich prevencí. Praktická část zkoumá zkušenosti a postoje studentů k užívání tabáku, alkoholu a marihuany v souvislosti s velikostí jejich bydliště. V závěru porovnává výsledky získané na vybraných středních školách.
Social-pathological phenomena and teenagers
Keywords: drogy; mládež; sociálně patologické jevy; drugs; teenagers; social-pathological phenomena