Antivirové nanomateriály pro biolékařské aplikace - Patlejchová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Vývoj antivirových nanomateriálů se zaměřením na biolékařské aplikace. Nanokompozitní materiály na bázi mědi připravené kombinací metod, založených na nízkoteplotním plazmatu, konkrétně magnetronového naprašování a plynné agregace nanočástic, vykazují zvýšené uvolňování měděných iontů, a tudíž mají silnější antivirový efekt proti lidskému koronaviru.
Antiviral nanomaterials for biomedical applications
Keywords: plynná agregace nanočástic; magnetronové naprašování; antivirový nanomateriál; gas aggregation of nanoparticles; magnetron sputtering; antiviral nanomaterial