Počítačová hra ve výuce chemie na SŠ - Matoušek, Michal (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce je zaměřena na použití počítačové hry (adventury) ve výuce chemie. Hra je zasazena do prostředí Českého Krumlova a obsahuje sadu testů zkoušející studenty z názvů prvků a jejich značek. Může tedy být použita jako motivační prvek ve výuce na nižších stupních víceletých gymnázií, nebo na základních školách.
Computer game in the education at secondary school
Keywords: Motivace ve výuce; počítačová hra; Wintermute engine; periodická tabulka prvků.; Motivation in teaching; computer game; Wintermute engine; periodic table of elements.