Hodnocení kvality výživy sportovců se zaměřením na atletiku a plavání na sportovním gymnáziu GON České Budějovice - Jáchymová, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá hodnocením kvality výživy a energetické bilance u sportovců se zaměřením na atletiku a plavání na sportovním gymnáziu GON České Budějovice. Cílem práce je vyhodnotit stravovací návyky mladých sportovců navštěvujících gymnázium GON České Budějovice, kteří se zaměřují na atletiku a plavání. Na základě dotazníku vypočítat energetický příjem, výdej a poté porovnat rozdíly v kvalitě výživy a energetické bilanci mezi těmito sportovními odvětvími.
Sportsman´s nutrition quality assessment centred on athletics and swimming at sports grammar school GON České Budějovice
Keywords: Sportovní výživa; výživa; kvalita výživy; atletika; plavání; Sportsmen´s nutrition; Nutrition; Quality of nutrition; Athletics; Swimming