Podpora cestovního ruchu na Dobříšsku - Kokštejnová, Dita (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá možností podpory cestovního ruchu v oblasti Dobříšska. Jejím je analyzovat složky primární a sekundární nabídky cestovního ruchu v oblasti Dobříšska, analyzovat potřeby a požadavky návštěvníků a vyhodnotit přínosy a dopady cestovního ruchu v řešeném území. Dále také vypracování návrhu podpory cestovního ruchu v dané oblasti pro vybrané segmenty turistů.
The support of tourism development in the chosen region
Keywords: Cestovní ruch; turista; analýza nabídky; primární nabídka; sekundární nabídka; segmentace trhu; trvale udržitelný cestovní ruch; dotazníkové šetření; přínosy a dopady cestovního ruchu; tourism; tourist; offer analysis; primary offer; secondary offer; market segmentation; sustainable development; questionnaire investigation; gains and impacts of tourism