Srovnání jazyka obchodní korespondence ve španělštině a češtině - Dvořáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem bakalářské práce je porovnání typických jazykových prostředků obchodní korespondence v českém a španělském jazyce pro jednotlivé typy obchodních dopisů. Úvodní část práce se zabývá charakteristikou obchodního dopisu, co je jeho smyslem a výhodami písemné komunikace. Druhá část pak strukturou dopisu, jeho jednotlivými úseky a jejich umístěním jak v českém tak i španělském dopise. Zaměřuje se na vlastnosti, které by měl mít každý obchodní dopis a způsoby jakými můžeme dopisy komunikovat. Zabývám se rozdíly mezi španělským a českým obchodním dopisem z hlediska stylistického, gramatického a lexikálního. V této části bakalářské práce jsou popsány specifické písemnosti při uzavírání obchodních smluv, při plnění obchodních smluv a při porušování obchodních smluv. V závěrečné části práce jsou shrnuty dosažené poznatky, vyhodnocení a přínosy této práce.
Language of czech and spanish bussines letters
Keywords: Obchodní dopis; Business correspondence