VARIANTY REILLYHO MODELU PŘI STUDIU SÍDELNÍHO SYSTÉMU JIHOČESKÉHO KRAJE - Zlesák, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá aplikací Reillyho modelu na sídelní systém Jihočeského kraje. Teoretická část cílí na ošetření problematiky sídelního systému a gravitačních modelů s důrazem na Reillyho model. Pro výzkum jsou jako střediska zvolena ORP Jihočeského kraje, jejichž význam v sídelním systému je nejdříve počítán metodou teoretických prostorových interakčních vazeb. Následně jsou vymezeny spádové oblasti vybraných center na základě základní a kalibrované verze Reillyho modelu. Výsledky této části jsou graficky znázorněny mapovými výstupy a shrnujícími tabulkami. Syntéza se zaměřuje na komparaci modelových regionů a administrativního členění s navrhnutím vhodné varianty modelu.
VARIANTS OF REILLY'S MODEL IN THE STUDY OF SETTLEMENT SYSTEM OF SOUTH BOHEMIAN REGION
Keywords: gravitační modely; Reillyho model; regionalizace; sídelní systém; Jihočeský kraj; gravitational models; Reilly's law; regionalization; settlement system; South Bohemian Region