Základní aspekty výživy dojnic v průběhu laktace - Kazda, Miloslav (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá fázovou výživou dojnic v průběhu laktace. Je zde charakterizováno krmení dojnic v celém mezidobí. Práce obsahuje doporučené krmné dávky s optimálním zastoupením živin v různých obdobích laktace. Stručný popis je také věnován živinám, krmivům a nemocem zapříčiněným nesprávnou výživou.
Primary aspects of nutrition of dairy cows during the lactacion
Keywords: výživa dojnic; krmná dávka; živiny; krmiva; nemoci; dairy cows nutrition; feed ration; nutrients; feed; diseases