Fylogeneze žab rodu Leptopelis (Anura: Arthroleptidae: Leptopelinae) - Holubová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2008)
Pro analýzu vztahů mezi druhy rolu Leptopelis byl osekvenován mitochondriální gen pro 16S rRNA a analyzován použitím metod Maximum Parsimony a Bayesian inference. Byly zahrnuty sekvence 15-ti jedinců 13-ti druhů rodu Leptopelis. Fylogenetické stromy založené na analýze 16S rRNA naznačují, že rod Leptopelis tvoří parafyletickou skupinu s L. barbouri a L. parkeri blíže příbuznými skupině složené z Arthroleptidae + Astylosternidae než ostatním příslušníkům rodu Leptopelis.
Phylogeny of Frogs of the genus Leptopelis (Anura: Arthroleptidae: Leptopelinae)