Dějiny chudinské péče v Sušici do roku 1938 - Fialová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá historií chudinské péče v Sušici od 14. Století do roku 1938. Práce se skládá pouze z teoretické části, kde jsem přiblížila sociální péči v Čechách, poté jsme přešla k historii města Sušice a poslední část práce je věnována podrobněji dějinám chudinství v Čechách od prvního písemného pramene až do roku 1938. Je zde chronologicky popsán vývoj jednotlivých sociálních ústavů, nadací a spolků, které se věnovaly chudinské péči v Sušici.
The history of slum care in Susice untill 1938
Keywords: historie města Sušice; sociální péče o dělníky v továrně na sirky; Lidumilný spolek; Masarykovy sociální ústavy; nezaměstnaní; chudinské nadace; sirotčince; historie Sušice; historie sociální péče; chudobince; špitál; poradny; almužny.; history of town of Susice; social care for workers in a Match factory; Philanthrophy association; Masaryk´s social institutes; unemployed; Poor people ś foundations; orphanages; history of social care; poorhouses; sickhouses; consulting offices; alms.