Rozvoj tvořivosti dětí staršího školního věku v rámci výchovy ve volném čase - Filipová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá rozvojem tvořivosti dětí staršího školního věku v rámci výchovy ve volném čase. Teoretická část ukazuje různé pohledy na fenomén tvořivosti a základní metody, jakými ji lze rozvíjet. Charakterizuje specifika vývojového období staršího školního věku s důrazem na způsob trávení volného času. Praktická část uvádí teoretické poznatky do praxe přípravou a realizací týdenního projektu pro děti převážně staršího školního věku. Jednotlivé aktivity propojuje ucelená tematická hra.
Developement of older school age children's creativity within the leisure time activities
Keywords: tvořivost; rozvoj tvořivost; tvořivé myšlení; starší školní věk; volný čas; osobnost vychovatele; výtvarná výchova; creativity; creativity developement; creative thinking; older school age; leisure time; preceptor's personality; art