Statistické vyhodnocení experimentálních dat - Navrátil, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce obsahuje teorii pravděpodobnosti a statistických souborů. Řešené a neřešené příklady z pravděpodobnosti, náhodné veličiny a rozdělení náhodné veličiny, náhodného vektoru, statistického souboru, regresní a korelační analýzy. Neřešené úholy jsou s výsledky.
Statistical processing of experimental data
Keywords: pravděpodobnost; náhodná veličina; diskrétní rozdělení; spojité rozdělení; náhodný vektor; statistický soubor; regrese; korelace; probability; random variable; discrete distributions; continuous distributions; random vector; statistical set; regression; correlation