Cestovní ruch a rekreace jižního Písecka - Balounová, Monika (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této práce je zejména zhodnocení současného stavu cestovního ruchu v oblasti jižního Písecka. Dále posouzení struktury předpokladů rozvoje cestovního ruchu ve vybrané oblasti, kde bylo zjištěno, jaké atraktivity nabízí sledované území. Práce se věnuje také problematice vztahu návštěvníka k prostředí navštíveného místa. Na základě provedeného dotazníkového šetření na třech lokalitách byla zhodnocena struktura současných návštěvníků ve vybrané oblasti. Posledním bodem je identifikace témat vhodných k optimalizaci využití oblasti cestovním ruchem a rekreací.
Tourism and recreation in south part of Písek region
Keywords: cestovní ruch; předpoklady cestovního ruchu; jižní Písecko; rekreace; tourism; preconditions of tourism; south Písecko; recreation