Porovnání daňové evidence a účetnictví fyzické osoby provozující obchodní činnost - Plachá, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Téma bakalářské práce je porovnání daňové evidence a účetnictví fyzické osoby provozující obchodní činnost. Teoretická část vysvětluje daňovou evidenci a účetnictví. Daňová evidence zahrnuje především peněžní deník, výkaz o majetku a závazcích a výkaz příjmů a výdajů. Účetnictví obsahuje účetní deník, kde jsou zachyceny veškeré účetní doklady. Analytická část porovnává oba způsoby účtování a zjišťuje, který způsob přinese podnikateli nejvyšší zisky a zatíží jej nejnižší daní.
Comparing of tax records and accounting for individual person keeping business employment.
Keywords: daňová evidence; účetnictví; fyzická osoba; peněžní deník; výkaz o majetku a závazcích; výkaz příjmů a výdajů; účetní deník; výsledek hospodaření; základ daně; daň z příjmů; tax records; accounting; individual person; cash book; book of active debts and accounts payable; return of assets and accounts payable; day book; result of economy; tax base; income tax