Výuka tématu první pomoc a anglického jazyka (metoda CLIL) na 2. stupni základní školy - Bílková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá vyučováním první pomoci a anglického jazyka (metoda CLIL). Hlavním cílem bylo navrhnout pět výukových CLIL aktivit k tématu první pomoci. Dané aktivity byly následně ověřeny v praxi. První část práce se zaměřuje na CLIL metodu a její principy, téma první pomoci a jeho ukotvení v RVP ZV. Druhá část práce je zaměřena na samotnou tvorbu aktivit a jejich ověření na druhém stupni ZŠ, které proběhlo v devátém ročníku v časovém rozsahu tří vyučovacích hodin. Zjistilo se, že metoda CLIL negativně neovlivnila znalosti žáků, neboť dosahovali podobných výsledků jako žáci, kteří byli vyučováni pomocí mateřského jazyka.
Teaching First Aid and English Using CLIL Method at Lower Secondary Level
Keywords: první pomoc; CLIL; výukový program; 2. stupeň ZŠ; first aid; CLIL; teaching programme; Lower Secondary Level