Cesta ke změně - komplexní program podpory aktivizace vlastních sil pro osoby s kumulovanými sociálními handicapy - Cibulková, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Stěžejním cílem diplomové práce bylo monitorovat a vyhodnotit projekt občanského sdružení MESADA, který může být jednou z potenciálních možností při snižování nezaměstnanosti. Projekt se zabývá problematikou zaměstnávání osob dlouhodobě nezaměstnaných, pro které je charakteristická: nízká kvalifikace, zdravotní znevýhodnění, vyšší či naopak nízký věk, příslušnost k etnické menšině. Jeho smyslem je umožnit zaměstnání a pracovní uplatnění, ale i zlepšit společenské postavení těmto jedincům, jenž jsou snadněji ohroženy sociálním vyloučením. Výzkum byl prováděn v občanském sdružení MESADA. V rámci diplomové práce byla data získána metodou dotazování a metodou analýzou dokumentů.
Way to change - the complex programme of the personal sources stimulation for people with combinated social handicap
Keywords: Nezaměstnanost Trh práce Rizikové skupiny osob na trhu práce Neziskové organizace Motivační program Podporované zaměstnávání; Unemployment Employment market Vulnerable groups of the employment market Non- profit association Motivation programme Supported employment