Technologické linky pro údržbu trvalých travních porostů v chráněných krajinných zónách. - Nahodil, Antonín (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá technologickými linkami pro údržbu trvalých travních porostů v chráněných krajinných zónách. Teoretická část popisuje, co jsou to chráněné krajinné oblasti a Národní parky. Dále jsou tam zahrnuty agrotechnické požadavky a lhůty pro provádění jednotlivých operací při sklizni píce. Poté jsou tam zahrnuty charakteristické znaky jednotlivých stanovišť a to: nadmořská výška, svažitost, přírodní překážky, velikost pozemku a jeho orientace. Praktická část zahrnuje zhotovení technologických linek pro sklizeň sena a senáže. Technické a technologické požadavky na jednotlivé mechanizační prostředky a operace. Ekonomické zhodnocení navržených postupů.
Technological lines for maintenance of permanent grass vegetation in the protected landscape areas.
Keywords: Chráněné krajinné oblasti; Národní parky; technologické linky; svažitost; hluk; emise; trvalé travní porosty; legislativa; agrotechnické požadavky; ekonomické zhodnocení.; Protected Landscape Area; National parks; technological lines; slope; noise; emission; permanent grass vegetation; legislation; agro-technical requirements; economic evaluation.