Didaktické hry ve výuce angličtiny na 1.st. ZŠ - Linhartová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá významem a využitím didaktických her anglického jazyka na 1.stupni ZŠ. Teoretická část se věnuje tomu, co to je didaktická hra, přibližuje její význam a podstatu her z hlediska pedagogického a psychologického. Seznamuje s vývojovými fázemi žáků na 1.stupni ZŠ a poskytuje také základní dělení her podle různých hledisek zapojení do výuky. Praktická část se věnuje rozboru pěti vyučovaných hodin v pěti různých třídách. Zabývá se otázkami týkajících se cílů výuky, využívání her v praxi a následně vymezuje základní přehled nejvíce používaných her ve výuce. Závěr práce poskytne shrnutí teoretických východisek a diskusi nad zjištěními z výzkumu.
Games in English Language Teaching at Primary School
Keywords: didaktická hra; výuka cizího jazyka; 1.stupeň; metody a formy výuky; hry ve výuce; didactic play; teaching at primary school; games; pupils; English language lessons