Nástin vývoje politického režimu v Rusku (od roku 1917 po rozpad SSSR) - Komárková, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářské práce pojednává o chronologickém sledu událostí, které formovaly politický vývoj v Rusku od bolševické revoluce po rozpad SSSR. Okrajově rozebírá i období Carského impéria, které je důležité k pochopení pohnutek k převzetí moci bolševiky. Poměrně dost prostoru je věnováno Velké říjnové socialistické revoluci, která ovlivnila světové dějiny na desetiletí. Práce se dotýká i politické kariéry některých politických osobností. Součástí práce je seznam bibliografie a dokumentární přílohy.
Outline of development of political system in Russia between 1917-1991