Úvěrové financování podniku - Švejdová, Klára (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá úvěrovým financováním podniku. Cílem této práce je analýza úvěrové politiky ve vybrané společnosti, shrnutí základních poznatků o nejdůležitějších úvěrových instrumentech, nastínění průběhu úvěrového procesu a vysvětlení zajišťění závazků. Dílčím cílem je analýza konkrétní situace poskytnutí bankovní záruky. První část práce je zaměřena na srovnání kontokorentního a účelového úvěrování. V druhé částí je provedeno mezibankovní srovnání úvěrových produktů pro malé a střední podniky v podmínkách některých českých bank v návaznosti na pořízení dlouhodobého majetku do firmy. V závěrečné části práce je provedeno shrnutí a zhodnocení získaných údajů a návrh opatření pro zefektivnění hospodaření podniku.
Loan financing of company
Keywords: Úvěrové financování; úvěrová politika; úvěrový proces; kontokorentní financování; účelové financování; Credit financing; credit policy; credit process; bank overdraft; specific loan.