Využití satelitní navigace při sklizni pícnin - Klíma, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou satelitních navigací v zemědělství s akcentem na jejich využití při sklizni pícnin. Provádí stručný teoretický přehled dosavadního poznání v oblasti globálních satelitních systémů se zaměřením na navigační systém GPS. Stěžejní část práce je věnována možnostem využití satelitních technologií v zemědělství, zejména z pohledu návaznosti pracovních operací při sklizni pícnin a hlediska optimalizace pohybu strojů na pozemku.
The use of satellite navigation in fodder plants harvesting
Keywords: satelitní navigace; sklizeň pícnin; efektivita práce zemědělských strojů; satellite navigation; harvesting; labor efficiency of agricultural machinery