Spokojenost spotřebitelů s produkty pivovarského odvětví se zaměřením na minipivovary - Opolzer, Pavel (Jihočeská univerzita, 2020)
Předmětem diplomové práce bylo charakterizovat spotřebitele a jejich spokojenost s produkty pivovarského odvětví, se zaměřením na minipivovary. V úvodu práce je přiblížena situace na zdejším trhu a v literární rešerši jsou vysvětleny pojmy spotřebitel, spokojenost, měření spokojenosti a také pivovarnické odvětví se zaměřením na minipivovary. V rámci praktické části byl proveden výzkum metodou dotazníkového šetření a ve druhé části pomocí slepé degustace. Hlavním cílem bylo zjistit pohled spotřebitelů na pivovarské odvětví a minipivovary. V posledních letech se v České republice rozmohl trend malých a domácích pivovarů a každým rokem narůstají jejich počty o desítky. Hodně se liší od velkých průmyslových pivovarů, protože právě menší množství výroby umožňuje výrobu speciálních druhů piv. To je to lákavé na minipivovarech, speciální druhy piv a jejich možné příchutě, jiné technologie vaření piva a domácký přístup.
85/5000 Consumer satisfaction with products of the brewing industry with a focus on mini-breweries
Keywords: spotřebitel; spokojenost; pivo; pivovar; minipivovar; dotazníkové šetření; degustace; consumer; satisfaction; beer; brewery; microbrewery; questionnaire survey; tasting