Mor včelího plodu a jeho výskyt na vysočině - Morbicerová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá nemocí včelího plodu, morem včelího plodu. Je to jedna z nejnebezpečnějších chorob, která může včelstvo postihnout. Tuto nemoc způsobuje bakterie rodu Bacillus - Bacillus larvae. Dále jsou v práci uvedeny klinické příznaky, diagnostika, šíření nemoci, jak lze s nemocí bojovat a jek jí lze předcházet. V prektické části byl posán výskyt moru na Vysočině, jaký měl dopad pro včelaře a jak se k tomu problému staví příslušné veterinární orgány. V příloze byly uvedeny tabulky zobrazující seznam likvidací ohnisek a včelařského materiálu. Dále byly na obrázcích zobrazeny fotografie týkající se tohoto tématu.
American foulbrood and its occurrence in Highland
Keywords: mor včelího plodu; mezerovitý plod; Bacillus larvae; Vysočina; American foulbrood; flawed fetus; Bacillus larvae; Highland