Vývoj fotogrammetrického mapování na našem území - Žďárská, Michala (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá shrnutím vývoje fotogrammetrického mapování na našem území od prvého používání fotogrammetrie až po současnost. Obsahuje přehled metod a vybavení, kterými se vyhotovuje fotogrammetrické mapování. V práci jsou zaznamenána mapová díla, která jsou vytvořena těmito metodami.
Development of photogrammetric mapping in our region
Keywords: Fotogrammetrie; mapování; fotografický snímek.; Photogrammetry; mapping; photography snapshot.