Prokysávací schopnosti mlékárenské suroviny - Boušková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo vyhodnocení změn v prokysávání tepelně ošetřeného mléka v závislosti na různých fermentačních teplotách. V průběhu prokysávání byly sledovány změny titrační kyselosti, aktivní kyselosti a dynamika růstu kulturních bakterií mléčného kysání kmene Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus.
Fermentation capability of bulk milk under usual conditions
Keywords: mléko; kyselost; titrační kyselost; aktivní kyselost; pH; bakterie mléčného kysání; milk; acidity; titratable acidity; active acidity; pH; lactic acid bacteria