Druhy a způsoby provádění exekuce, výkonu rozhodní, pravomoc exekutorů, vykonavatelů. - Míšková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je výklad základních právních pojmů a dále nastínit problematiku exekucí. Jsou zde uvedeny druhy exekuce a způsoby, kterými je možno exekuci vykonat. Práce objasňuje přesný pojem exekuce, výkon rozhodnutí a její účel. Je zde popsána činnost exekutorů a vykonavatelů.
Types and modalities of the implementation of execution, enforcement, powers of executors, bailiffs.
Keywords: exekuce; výkon rozhodnutí; exekutor; exekuční titul.