Zjištění vlivu základních úpolů na změny fyzické kondice u žáků 1. stupně ZŠ\\ - Bláhová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá zjištěním vlivu základních úpolů na fyzickou kondici žáků 1. stupně základní školy. V průběhu čtyřměsíčního intervenčního programu prostřednictvím vybraných úpolových cvičení je ovlivňována fyzická kondice u dětí 4. třídy 1. stupně základní školy. Ke zjištění úrovně zvýšení fyzické kondice je použita testová baterie EUROFIT. Zjištěné výsledky jsou interpretovány v závěru práce a odpovídají na otázku vlivu úpolových aktivit na fyzickou kondici žáka.
The influence of grounding in martial arts on the changes in physical condition of pupils at the first stage of primary school\\
Keywords: úpoly; úpolová cvičení; cvičební program; fyzická kondice; martial arts; martial arts exercises; exercise program; physical condition