Řešení protierozní ochrany na modelových projektech komplexních pozemkových úprav. - Kučmerčík, Radek (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce řeší problematiku protierozní ochrany v pozemkových úpravách na třech vybraných modelových projektech komplexních pozemkových úprav. První část práce se zabývá teorií pozemkových úprav, vodní erozí a možných protierozních opatření použitelných v procesu navrhování komplexních pozemkových úprav. V druhé části je rozebráno praktické řešení protierozní ochrany, její výpočet a navržená protierozní opatření ve vztahu k plánu společného zařízení v jednotlivých modelových projektech.
Solution of erosion control projects on the model complex land adjustment.
Keywords: pozemkové úpravy; vodní eroze; protierozní ochrana; projekt; land consolidation; water erosion; erosion protection; project