Zaměstnanost žen na trhu práce - Sůvová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem Bakalářské práce je zaměstnanost žen z pohledu uplatnění na trhu práce. Práce se zabývá změnami ve vývoji zaměstnanosti žen v ČR a EU a faktory ovlivňující postavení žen na pracovním trhu. Teoretická část práce, přináší analýzu změň zaměstnanosti žen v jednotlivých časových horizontech a přehled jednotlivých faktorů ovlivňujících postavení žen na pracovním trhu jako např. (věk, vzdělání a jiné.). Praktická část práce bude zaměřena na rozbor vybraných podniků z hlediska politiky zaměstnanosti z důrazem na postavení žen jejich pozice, věkovou a vzdělanostní strukturu.
Employment rate of women in terms of labour market opportunities
Keywords: Klíčová slova: ženy; trh práce; vzdělání; Evropská unie; Česká republika; zaměstnanost.; Key words: women´s; labour market; education; European Union; Czech Republic; emloyment.