Řešení protierozní ochrany na rozhraní povodí v různých projektech pozemkových úprav. - Murčo, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vodní eroze, především výpočtem průměrné roční ztráty půdy pomocí univerzální rovnice Wischmeier Smith. Primárním úkolem je posoudit a vyhodnotit erozní jevy na rozhraní modelových povodí a vyhodnotit překryv hydrologických a správních územních jednotek z hlediska povrchově odtékající vody. Sekundárním úkolem je posouzení vhodnosti zvýšení hodnoty faktoru erozní účinnosti deště na dvojnásobnou hodnotu.
Anti erosion protection solution on the basins' borderline in various landscaping projects.
Keywords: vodní eroze; ztráta půdy; povodí; protierozní opatření; water erosion; earth loss; basin; anti erosion precaution