Využití galerijní a muzejní edukace ve volnočasových aktivitách - Bílek, David (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se v teoretické části zabývá galerijní a muzejní edukací v České republice. Jsou zde popsány možnosti zpřístupnění umění dětem. Práce zkoumá metody této edukace ve volnočasových aktivitách z hlediska výchovně-vzdělávacích cílů. V praktické části se autor opírá o vlastní zkušenosti s organizací galerijní edukace ve volnočasových aktivitách. Popisuje svůj návrh, realizaci a zhodnocení edukačního programu.
The use of gallery and museum education in leisure activities
Keywords: vzdělání; galerie; muzeum; umění; volnočasové aktivity; edukační program; education; gallery; museum; art; leisure activities; educational programme