Řízení dopravních služeb - Gottvald, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je zhodnocení veřejné dopravy v Českých Budějovicích. Teoretická část práce je zaměřena na popis služeb, jejich charakteristiku a vlastnosti. Popsány jsou také různé druhy služeb a jejich cenotvorba. Čtenář je také seznámen s charakteristickými rysy služeb přepravních. V analytické části je podrobně popsána aktuální situace veřejné přepravy v Českých Budějovicích. Pozornost je věnována jednotlivým trasám, dopravním prostředkům i podmínkám přepravy. Částečně je také zhodnocen finanční vývoj poskytovatele služby, tedy Dopravního podniku města České Budějovice. Za účelem dosažení cílů práce, byl zpracován dotazník se zaměřením na spokojenost cestujících. Na základě výsledků dotazníkového šetření byla ve spolupráci s Dopravním podnikem provedena SWOT analýza určující budoucí strategii podniku. Byly také nastíněny návrhy, které by v budoucny měly vést ke zlepšení této přepravní služby.
Management of transport services
Keywords: přeprava; veřejná přeprava; městská hromadná doprava; veřejné dopravní prostředky; služby; veřejné služby; SWOT analýza; dotazníkové šetření; transportation; public transportation; urban transport; means of public transport; services; public services; SWOT analysis; questionnaire survey