Specifické poruchy učení u žáků 2. stupně základní školy - Přástková, Renáta (Jihočeská univerzita, 2013)
Ve své bakalářské práci bych se ráda zaměřila na specifické poruchy učení, a to konkrétně u žáků 2. stupně základní školy. V první části bych chtěla přiblížit popis jednotlivých poruch, jejich diagnostiku a reedukaci. Další část je věnována popisu přístupů ke vzdělávání žáků se specifickými poruchami učení. Poslední část vychází z praktického výzkumu a jeho závěrečného vyhodnocení. (Např. kolik dětí trpí těmito poruchami, jak moc je jim hodina přizpůsobována, do jaké míry jsou tyto děti zohledňovány atd.)
Specific Learning Disabilities Detectable in Second Grade of Elementary Schools
Keywords: Dyslexie; dysortografie; dysgrafie; dyskalkulie ?; Dyslexia; dysortographia; dysgraphia; dyscalculia...