Zpracování návrhu pozemkové úpravy ve zvolené lokalitě - Filip, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou pozemkových úprav, proto byly popsány různé etapy řízení tohoto procesu a dále byl vypracován návrh pozemkové úpravy v dotčeném katastrálním území Chmelná u Vlašimi. Podkladem tohoto návrhu byl potřebný popis a průzkum území. Součástí návrhu byla i kapitola zaměřená na ochranu řešeného území, kde byl řešen plán společných zařízení. Ten je tvořen opatřením ke zpřístupnění pozemků, opatřením k ochraně zemědělského půdního fondu, opatřením k ochraně a tvorbě životního prostředí a vodohospodářským opatřením. V neposlední řadě se diplomová práce zabývá vlastnickými vztahy předem určených vlastníků, pro něž byly vypracovány nárokové listy vlastníků a nadále i nové uspořádání pozemků vlastníků.
Projection of land consolidation for selected locality
Keywords: pozemková úprava; plán společných zařízení; katastrální území; obec Chmelná; complex land consolidation; common facilities plan; cadastre unit; Chmelná village