Komparace nezaměstnanosti absolventů a mladistvých v regionech České Budějovice a Český Krumlov - Příhoda, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce "Komparace nezaměstnanosti absolventů a mladistvých v regionech České Budějovice a Český Krumlov" se zabývá problematikou trhu práce ve vztahu k mladistvým a absolventům škol. Nezaměstnanost absolventů škol a mladistvých představuje jeden z dlouhodobých problémů v oblasti státní politiky zaměstnanosti, nejen v kontextu České Republiky, ale i na celoevropské úrovni. Hlavním cílem práce je provést analýzu a srovnání aspektů nezaměstnanosti této ohrožené skupiny na trhu práce v regionech České Budějovice a Český Krumlov.
The comparision of unemployment of graduates and young people in the regions of České Budějovice and Český Krumlov
Keywords: Trh práce; nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; absolventi škol; mladiství; úřad práce; Labour market; unemployment; employment policy; graduates; young people; employment bureau