Ohrožení ptáci zemědělské krajiny- přednáška a pracovní list - Buchalová, Martina (Jihočeská univerzita, 2017)
Ptáci zemědělské krajiny jsou v současné době nejrychleji mizejícími druhy ptáků. Jejich úbytek souvisí s intenzitou a způsobem hospodaření v této krajině, proto je nutné o této problematice dostatečně informovat širokou veřejnost. V rámci diplomové práce byla vytvořena přednáška a pracovní list pro studenty středních škol zaměřený na tuto problematiku.
Endangered birds of agricultural landscape- lecture and worksheet
Keywords: ptáci; zemědělská krajina; přednáška; pracovní list; birds; agriculture; lecture; worksheet