Tvorba školního vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání - Turková-Kubátová, Helena (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je potvrdit přínos tvorby vzdělávacího programu pro zkvalitnění vzdělávání v konkrétní mateřské škole. Obsahem teoretické části jsou východiska současného předškolního vzdělávání, školní kurikulum a školní vzdělávací program, techniky, zásady a postupné kroky tvorby školního vzdělávacího programu. V praktické části jsem ověřovala tyto postupné kroky na svém pracovišti a posuzovala vhodnost některých technik týmové práce doporučovaných v literatuře. Popsala jsem konkrétní průběh tvorby a vliv programu na realizaci vzdělávání v mateřské škole. Výsledný školní vzdělávací program je součástí této práce.
The Creation of a School Curriculum for preschool Education
Keywords: kurikulum; autoevaluace; integrované bloky; klíčové kompetence; činnostní učení; kooperativní učení; prožitkové učení; curriculum vitae; selfevaluation; entegrated bloks; key competences; aktivity learning; cooperative learning; experience learning