Přístup ke smrti a sociální práce s umírajícími a jejich rodinami - Viktorová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá fenomény smrti a umírání, které jsou vymezeny v první kapitole. Dále porovnává přístup ke smrti v minulosti s přístupem ke smrti v dnešní době. Popisuje podobu umírání, pohřební zvyky a rituály v minulosti a pojetí smrti v dnešní době. Poslední kapitola se věnuje sociální práci s umírajícími a jejich rodinami a slouží tak jako inspirace pro práci s touto cílovou skupinou.
The access to death and social work with dying people and their families
Keywords: Smrt; umírání; umírající; pozůstalí; smrt v minulosti; smrt v dnešní době; pohřební rituály; pohřeb; sociální práce; paliativní péče; hospic; Death; dying; dying people; survivors; death in the past time; death nowadays; funeral rituals; funeral; social work; palliative care; hospice