ŘÍZENÍ PROCESU ROZVOJE A VZDĚLÁVÁNÍ VE VYBRANÉ ORGANIZACI - Dvořáková, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce je zaměřena proces rozvoje a vzdělávání příslušníků HZS jako přínos kvality, možnosti seberealizace pracovníků a jejich zapojení do procesu řízení. První část poskytuje krátký přehled o teorii řízení lidských zdrojů. V praktické části diplomové práce byla provedena analýza stávajícího systému vzdělávání v HZS a její vyhodnocení. Na závěr byl zhodnocen stávající systém vzdělávání a byla navržena opatření ke zlepšení systému vzdělávání a rozvoje lidského kapitálu v Hasičském záchranném sboru Jihočeského kraje.
MANAGEMENT OF DEVELOPMENT AND EDUCATION PROCESS IN THE CHOSEN ORGANISATION
Keywords: proces vzdělávání řízení lidských zdrojů metody vzdělávání školení pracovníků; education process human ressource management methods of education staff training