Zjištění příležitostí na trhu pro vybranou firmu - Krotká, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma diplomové práce je Zjištění příležitostí na trhu pro vybranou firmu. Cíl této práce je odkrytí příležitostí pro vybranou firmu, Textilní galanterii ve Vyšším Brodě, a návrh jejich řešení včetně finanční situace.Prvním krokem k pochopení problematiky vztahující se k tématu se stalo studování odborné literatury od nejvýznamnějších autorů českých i zahraničních. Dalším krokem po sestavení literární rešerše byla příprava praktické části práce, která na ni plynule navazuje.Nejprve jsem analyzovala odvětví - textilní průmysl. Zpracování charakteristiky firmy jsem konzultovala s majitelkou firmy a její externí účetní poradkyní. Důležitým krokem k úspěšnému naplnění cíle byla analýza prostředí. K této analýze jsem využila tyto dílčí analýzy:PEST analýza,Porterův model pěti sil,Analýza vnitřní situace podniku,SWOT analýza.Doplnění této práce je dotazníkové šetření směřující na zákazníka firmy, které bylo poprvé aplikováno při zpracování bakalářské práce na téma Vliv mikroprostředí na uspokojování potřeb a přání zákazníků ve vybrané firmě.V závěrečné části jsem zhodnotila stávající situaci firmy, navrhla řešení a tím naplnila cíl své diplomové práce.
Investigation of market opportunities for selected company
Keywords: marketing; vnitřní prostředí; vnější prostředí; PEST analýza; Porterův model pěti sil; SWOT analýza; marketing; internal enviroment; external enviroment; PEST analysis; Porter´s five forces; SWOT analysis