Absolventi alternativních škol, jejich úspěšnost při přijímacích zkouškách a v dalším studiu na středních školách - Novotná, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá úspěšností žáků z alternativních škol při přijímacím řízení na střední školy a také v jejich dalším studiu na středních školách. V teoretické části je rozebráno alternativní vzdělávání (vznik, vymezení pojmu, charakteristika atd.). Dále se teoretická část podrobněji věnuje třem vybraným zástupcům alternativních škol (Waldorfská pedagogika, Montessori pedagogika a Církevní školství). Předmětem praktické části (průzkumného šetření) bylo zjišťování informací o úspěšnosti žáků alternativních škol při přijímacím řízení na střední školy a při jejich dalším studiu pomocí dotazníkového šetření a rozhovorů.
Graduates of alternative schools, their success rate in the entrance exams and further studies in high schools.
Keywords: Alternativní vzdělávání; Montessori pedagogika; Waldorfská pedagogika; Církevní školství.; Alternative education; Montessori pedagogy; Waldorf pedagogy; Church education.