Svařování metodou 131 (MIG) podle ČSN EN ISO 4063 se zaměřením na analýzu a komparaci obvodového svařování hliníkových trubek strojním svařováním na svařovacím automatu BKM/BRP oproti ručnímu poloautomatickému svařování - Vik, Radovan (Jihočeská univerzita, 2014)
V úvodní části jsou definovány základní pojmy ve svařování hliníku a jeho slitin a s tím souvisejících norem. V další části práce je popis ručního svařování hliníku plamenem, obloukem a dalšími speciálními metodami svařování. Následuje praktická část zaměřená na defekty vznikající při svařování hliníku, jejich zjišťování a vyhodnocování. Závěrečná část pojednává o poloautomatickém a automatickém svařování hliníku a porovnává obě metody.
Welding method 131 (MIG) according to DIN EN ISO 4063 with a focus on analysis and comparison of the circumferential welding of aluminum pipe welding machine for welding machines BKM / BRP compared to manual semi-automatic welding
Keywords: svařovací metoda 131 (MIG); strojní svařování; ruční svařování; svar; hliník; WPS; WPQR; welding method 131 (MIG) welding machine; manual welding; welding; aluminum; WPS; WPQR