Analýza využití manipulačních zařízení při odstraňování následků povodní způsobených přívalovými dešti. - Holboj, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je zjednodušení rozhodovacího procesu při odstraňování následků povodní vlivem přívalových dešťů. V práci je provedena analýza příčin povodní a rozvaha možností využití strojních zařízení s vhodnými pracovními adaptéry. Po povodních, kdy nastává chaos a zmatky obyvatel poškozené oblasti, je nejdůležitější aspoň částečně co nejrychleji obnovit ?běžný chod života? a vrácení lidí do svých domovů. V těchto případech není důležitá kvalita techniky, která se dá při povodních použít ale znalosti o využití techniky při odstraňování následků.
ANALYSIS OF THE USE OF MANIPULATION DEVICE FOR REMOVAL OF THE CONSEQUENCES FLOODS CAUSED BY TORRENTIAL RAIN.
Keywords: Povodeň; voda; srážky; komunikace; ochrana; mechanizace; záplavové území; nakladač; dozer; grejdr; jeřáb; demolice; hasiči.; Flood; water; precipitation; communication; protection; mechanization; flood area; loader; dozer; grader; crane; demolition; firefighters.