Socializace předškolních dětí v homogenní a heterogenní skupině v MŠ - Křížková, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce s názvem Socializace předškolních dětí v homogenní a heterogenní skupině v MŠ se zabývá socializací dětí předškolního věku v homogenních a heterogenních skupinách mateřských škol. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. Na část teoretickou a praktickou. Část teoretická popisuje důležité pojmy související se socializací, charakteristiku homogenních a heterogenních skupin a specifika předškolního věku. Praktická část práce je zaměřena na zjištění rozdílů v socializaci dětí předškolního věku v homogenních a heterogenních skupinách mateřských škol. Výzkum je složen ze dvou výzkumných metod, dotazníkového šetření a pozorování. Dotazníkové šetření zjišťuje názory učitelek mateřských škol na rozdílnou socializaci dětí předškolního věku v homogenní a heterogenní skupině a názory rodičů na tyto dvě rozdílné skupiny a vliv těchto skupin na chování jejich dítěte.
Socialization of preschool children in homogeneous with heterogeneous groups in kindergarten
Keywords: Socializace; předškolní děti; rodina; mateřská škola; homogenní a heterogenní skupiny; vzdělávání; Socialization; preschool age; family; kindergarten; homogeneous and heterogeneous group; education