Vztah studentů oboru Sociální a charitativní práce k dobrovolnictví v letech 2010 - 2013 na Teologické fakultě Jihočeské univerzity - Chánová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je výsledkem tříletého výzkumu mezi studenty denního studia na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, oboru Sociální a charitativní práce. První část vymezuje základní pojmy, uvádí do historického kontextu současnou podobu dobrovolnictví v České republice, představuje jednotlivé typy organizované dobrovolnické činnosti a v kapitole Management dobrovolnictví se věnuje profesionalizaci, legislativě a koordinační činnosti v dobrovolnických organizacích. Druhá část se zaměřuje na samotný kvantitativní výzkum, jehož cílem je zjistit, nakolik se studenti aktivně zabývají dobrovolnictvím, je-li pro ně studium na Teologické fakultě vzhledem k dobrovolnictví dostatečně informující a inspirující a jestli se v průběhu studia mění jejich postoje a motivace k dobrovolnictví.
Relationships of Social and Charity Work students to volunteering in the years 2010 - 2013 at the Theological Faculty of the University of South Bohemia
Keywords: dobrovolnictví; dobrovolník; dobrovolnická služba; dárcovství; management dobrovolnictví; kvantitativní výzkum; dotazník; volunteering; volunteer; volunteer service; philanthropy; volunteer management; quantitative research; questionnaire