Geografické aspekty transformace potravinářského průmyslu v Jihočeském kraji - Seimlová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Předkládaná práce se zabývá prostorovými aspekty transformace potravinářského průmyslu mezi lety 1989 až 2004 v České republice, s hlavním zaměřením na Jihočeský kraj a jeho okresy. Úvodní kapitoly se věnují cílům této práce, rozboru publikované literatury a metodice zpracování. Následující kapitoly se v hodnoceném území zabývají transformačními změnami potravinářského průmyslu, odrážející se zejména ve vývoji počtu zaměstnanců a struktury podniků. Dále změnami v územním rozmístění výrobních závodů jednotlivých výrob potravinářského průmyslu a jeho významem v průmyslu zpracovatelském. Kapitola ''Analýza transformace potravinářského průmyslu'' pak analyticky hodnotí změny, kterými toto odvětví prošlo v průběhu posledních patnácti let. Předkládaná práce je také doplněna o výstupy zpracovaných dat v podobě tabulek, grafů, kartogramů a kartodiagramů.
Geographical aspects of the transformation of the food industry in Southern Bohemia