Řízení CNC obráběcích strojů se zaměřením na tříosé frézování - tříosá frézka EMCO a její řídicí systémy - Tetour, Milan (Jihočeská univerzita, 2013)
V úvodu práce je popsána problematika programování CNC strojů a způsob současného použití v průmyslu. V další části jsou porovnány současné řídící systémy CNC strojů, obecné zásady programování a možnosti dílensky orientovaného frézování. Dále je popsán stroj EMCO jeho obsluha, nastavení, praktické rady a ukázky řídícího systému Sinumerik 840D od firmy Siemens. V závěru práce je uvedena praktická ukázka obrábění s NC programem pro frézování vzorové součásti na výše uvedeném stroji.
Controlling CNC machine tools with focus on three-axis milling - triaxial milling machine EMCO and its control systems
Keywords: Programování; CNC stroje; G kód -ISO; Sinumerik 840D; Programming; CNC machine; G code -ISO; Sinumerik 840D