Vliv refaunace velkými herbivory na vybrané skupiny hmyzu - Vodičková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce studuje refaunace velkými herbivory na denní motýli, žahadlové blanokřídlé a rovnokřídlé. Sběr dat probíhal v letech 2019 a 2020 na devíti lokalitách refaunovaných velkými herbivory napříč celou Českou republikou. Refaunované monitorovací plochy byly porovnány s kontrolními, ordinační analýzy druhového složení a výpočet funkční diversity pomocí funkčních vlastností druhů byl zahrnut do mé práce. Reakce skupin hmyzu jsou taxonově specifické, ale obecně velcí kopytníci přispívají k vytváření a udržení funkčně pestřejších společenstev.
The impact of refaunation on the indicative groups of insect by large herbivores
Keywords: refaunace; pastva; velcí kopytníci; motýl; large ungulates; butterfly; refaunation; grazing