Analýza fungování ekonomických ukazatelů v Oblastní charitě Klatovy - Majerová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá analýzou způsobu financování neziskové organizace. Jedná se konkrétně o církevní právnickou osobu Oblastní charita Klatovy. Teoretická část popisuje jednotlivé služby, které tato organizace poskytuje, týkají se pobytových, terénních, preventivních a poradenských služeb. V praktické části je prováděna analýza jednotlivých položek ve výkazu výdajů a nákladů. Dále je prováděn rozbor dílčích výsledků jednotlivých služeb Oblastní charity Klatovy z hlediska jejich výnosů a nákladů. Sledovaným obdobím jsou kalendářní roky 2010 až 2015.
Analysis of functioning of enonomic mechanisms in the Regional charity Klatovy
Keywords: nezisková organizace; sociální služba; zdravotní služby; církevní právnická osoba; výnosy; náklady; dotace; tržby zdravotní pojišťovny; tržby za vlastní výkony; dary; materiálové náklady; mzdové náklady; sociální a zdravotní pojištění; odpisy.; non-profit organisations; social service; health services; legal person; incomes; expenses; grants; social and medical insurance; depreciation.